Saturday, 26 June 2010

Unikorn

Assalamualaikum w.b.t.

Dah berkurun lamanya tak update blog. Bersarang!!! Penuh labah-labah... Ambik masa 3 jam gak nak cuci semua hapak-hapak dan debu-debu. InshaAllah, dah selesai dah semua nya.

Alhamdulilah beberapa hari yang lepas rahmat dari Allah menerpa dalam hidupku lagi. Kali ini aku diizinkan olehNya untuk bertandang di Windermere Manchester untuk menjalani latihan summer camp. Alhamdulilah, banyak dan banyak sangat yang aku pelajari. InshaAllah akan dikongsikan di sini...

Sesampai di camp terus dihadiahkan oleh camp komandan dengan pumping 20 kali sebab sampai lewat. Tak cukup lagi, nak pulak mutabaah amal x lengkap... Turun 20!!! Dah 40... terus jadi kurus... hahaha...

Masuk dalam kumpulan!!! Semua barang yang tiada dalam check list kena kasi kat kem komandan!!! Alamak, aku baru psang bolt on unlimited O2 dekat hp aku. Dah kena kasi kat kem komandan... Down dow... hahaha

Alhamdulilah, sesudah itu, sesi pasang kemah. Ramai yang sangat mahir memasang kemah, jadi tak da masalah sangat bagi aku nak pasang sebab boleh tumpang kemahiran orang lain. Hari pertama tak ada apa-apa sangat yang bes untuk dikongsikan...

Haaa, hari kedua.... Skip to jungle trekking!!!

Jungle trekking pada mulanya sangat menarik. Kumpulan Muqowwamah dihadiahkan dengan pemandangan yang sangat indah. So, kitorang pun bertrekking sambil enjoy the view... Sesekali aku cuba mengejar biri-biri... haha.. tapi... laju sangat dia lari... then masa kat atas puncak ada dua orang berdialog...

Peserta A: Sape tu???

Peserta B: Itulah MrXXXXXXX dengan puteri nya... yg sorang lagi tu kawan puteri die la...

Alamak... down dow... bile la lagi nak dengar dialog...

Peserta A: Sape tu???

Peserta B: Tu la Abang dan puteri nya... (xde kawan2... kacau daun jer... hahahahaha)

Perjalanan diteruskan...

Naik bukit turun bukit... Alhamdulilah... pada mulanya... segalanya berjalan lancar... sehinggalah ke... Jeng jeng jeng... check point terakhir...kitorang pun dengan yakinnya masok la ke hutan simpan tu... yes... seram... macam dalam citer fantasy... yang ade orang kecik, unicorn semua... sbb tpt tu sangat seram... u have no idea bebeh... nak2 jumpa nenek kebayan... Namun, kami yakin jer masok... main redah er... masok punya masuk... tiba di satu simpang... aik??? Asal lain jer dngn map nie... then, hati dah lain dah... tetiba dengar bunyi orang jerit kat depan... that;s y kami teruskan perjalanan... haaa... jgn ingat kitorang xde dalil untuk teruskan perjalanan ye... hahaa... then perjalanan diteruskan sehingga ke satu tempat... hari dah makin gelap... takut... then, sekali lagi, dengar orang jerit kat depan, lalu kami meneruskan perjalanan sehingga tiba di satu tpt... kami lihat dibawah... ada... tapak kaki!!! Bukan tapak kaki manusia... bukan tapak kaki biri2... tapi~~~~ tapak kaki pak belang!!! Ya Allah... Namun, kami teruskan jua perjalanan... namun, kami perasan...sepanjang jalan kami ada tapak kaki “beliau” hmmm... ini memang laluan dia nie... jalan punya jalan, kami terjumpa tasik... tasik mati!!! Alamak, ape tu??? Unikorn!!!! Betul ke ape yang aku lihat nie??? Mustahil!!! Hahaha.. xdela, mane ade unicorn... saje jer... Then masa tu baru tahu yang kitorang di hujung dunia, xde dalam map dah... then kitorang berlari balik ke highway asal... sbb takut!!! Hari dah makin malam... hari punya hari... kang kelua plak hariXXX... takut la... x kahwin lg kot!!! Then alhamdulilah, kami selamat keluar dari hutan fantasi tu... ingat nak cari kot2 ade snow white... hahaha.. tp x jumpa... dia malu kot... nak keluar...

Haha, tu jela cerita aku yang baru balik dari summer camp... Ada beberapa pengajaran daripada kesesatan kami masa trekking tu...

1. There is no unicorn.

2. And there is no Snow White.

3. And also Cinderella...

4. Jangan mudah rasa takbur bila tengok kumpulan lain sesat, kita tak sesat. See... on the spot Allah balas.

5. Kalau sesat, mintalah pertolongan pada Allah... itu yang penting... J J J

Wallahu alam...

1 comment:

Anonymous said...

adeh..apekahhhh???
- kak aii

Post a Comment